Автор |
Съобщение |
Lion
|
Заглавие: Поставяне на климатик Публикувано на: 02 Фев 2006, 14:58 |
|
Регистриран на: 29 Авг 2005, 22:11 Мнения: 75 Местоположение: София
|
Колата е Дедра, '92, няма фабричен климатик, двигателя е 1.6 75 к.с. (така и не му записах номера). Знам,че ще стане още по-куца, че ще харчи повече и т.н. Въпроса ми е дали някой е слагал или поне е запознат с процедурата - сервиз, цени и т.н. Благодаря!
|
|
 |
|
 |
emo
|
Заглавие: Re: Поставяне на климатик Публикувано на: 03 Фев 2006, 11:26 |
|
 |
Чел списания |
 |
|
Регистриран на: 12 Апр 2005, 15:38 Мнения: 63 Местоположение: София
|
Lion написа: Колата е Дедра, '92, няма фабричен климатик, двигателя е 1.6 75 к.с. (така и не му записах номера). Знам,че ще стане още по-куца, че ще харчи повече и т.н. Въпроса ми е дали някой е слагал или поне е запознат с процедурата - сервиз, цени и т.н. Благодаря!
четох в Авто Труд, лятото имаха приложение за климатиците
та там пишеше, че поставянето на нов климатик излиза към 3000 лева
_________________ Lancia Dedra 2.0 i.e. lx RIP
Skoda Fabia 1.9 tdi
|
|
 |
|
 |
pinko
|
Заглавие: Re: Поставяне на климатик Публикувано на: 03 Фев 2006, 11:42 |
|
Регистриран на: 06 Авг 2005, 19:07 Мнения: 539 Местоположение: София
|
Lion написа: Колата е Дедра, '92, няма фабричен климатик, двигателя е 1.6 75 к.с. (така и не му записах номера). Знам,че ще стане още по-куца, че ще харчи повече и т.н. Въпроса ми е дали някой е слагал или поне е запознат с процедурата - сервиз, цени и т.н. Благодаря!
Много е сложно слагането на климатик, половината кола се сменя
Скоро ще си продавам Дедрата, 95-та, 1,6 пълна инжекция, 90 коня, 155 хиляди, климатроник, газова, нови гуми и изцяло сменена предница - носачи, корм. накрайници, амортисьори, лагери на макферсона, дискове отпред и отзад, агренажен ремък и ролка, нов акумулатор с 2 години гаранция, всички възможни екстри без алкантара и сгъваеми огладала.
Няма да и търся много, че Капата не чака.
_________________ Volvo XC90 D5 '06
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99
|
|
 |
|
 |
pugsy
|
Заглавие: Re: Поставяне на климатик Публикувано на: 03 Фев 2006, 12:49 |
|
Регистриран на: 29 Сеп 2004, 18:46 Мнения: 273 Местоположение: София/дружба2
|
не е от най-сложните неща,сменя се конзолата на парното за още един радиатор(освен ако не са оставили една и съща конзола за коли с и без клима),другото по сложно е компресора,по точно захващането,на типо дизел сложихме от пасат 1.8 бензин,отива се на стругар да се направи стойката на компресора. и от там на там маркучи и ел.инсталация,която не е голяма
|
|
 |
|
 |
stani79
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Фев 2006, 22:56 |
|
 |
Виждал Lancia |
 |
|
Регистриран на: 12 Ное 2005, 20:47 Мнения: 12 Местоположение: София
|
Това са глупости за поставяне на климатик на автомобил,които не е пригоден.
Може ниакои маистор да го постави,но от този климатик нищо ниама да става,т.е да няма никакав ефект.Това е много сложна и финна работа.Знам го от опит.
|
|
 |
|
 |
pugsy
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Мар 2006, 09:31 |
|
|
stani79 написа: Това са глупости за поставяне на климатик на автомобил,които не е пригоден. Може ниакои маистор да го постави,но от този климатик нищо ниама да става,т.е да няма никакав ефект.Това е много сложна и финна работа.Знам го от опит.
 щом казваш,а и ти като неможеш значи никой неможе
|
|
 |
|
 |
Pepko_Bepko
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Мар 2006, 20:13 |
|
Регистриран на: 14 Окт 2004, 19:04 Мнения: 1893 Местоположение: Варна, Ямбол
|
Как да не става?Нали пак хора ги поставят има сервизи само с климатици се занимават.Слагат на всякакви коли.Още по лесно е ако климатика е от същия модел автомобил.Проблема е че доста се разглобява от колата и доста щипки по пластмасите се чупят и после мои да поскърцва.Аз много се замислям дали да не си сложа на моита само ел. инсталацията ми е непонятна но си има хора за всичко
_________________ Голяма бела!!! В памет на FOKO!!!
Lancia Delta HF turbo
Lancia Thema хубава ама дърта
Lancia Дедра друсаща доста 159B9000
Lancia Delta2 835C1000
Lancia Kappa 838А1000 това е колата за мен
ALFA ROMEO 166 2,4 JTD сегашната любовница
|
|
 |
|
 |
stani79
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Мар 2006, 23:14 |
|
 |
Виждал Lancia |
 |
|
Регистриран на: 12 Ное 2005, 20:47 Мнения: 12 Местоположение: София
|
Аз имам някакви познания в тази област.Слагането на авто климатик,които е свален от друга кола в повечето случаи е напразна работа.По някои път се получава,но след известно време се се появяват дефекти и се озоваваш в един затворен кръг.Постоянно изпуска и се налага да се зарежда всяко лято може би през няколко седици.Зависи къде е пропуска.Лично за мене не си заслужава тази инвестиция и резправия.
|
|
 |
|
 |
pugsy
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Мар 2006, 14:08 |
|
|
stani79 написа: Аз имам някакви познания в тази област.Слагането на авто климатик,които е свален от друга кола в повечето случаи е напразна работа.По някои път се получава,но след известно време се се появяват дефекти и се озоваваш в един затворен кръг.Постоянно изпуска и се налага да се зарежда всяко лято може би през няколко седици.Зависи къде е пропуска.Лично за мене не си заслужава тази инвестиция и резправия.
бъди сигурен че ако се направи както трябва няма никакви ядове
|
|
 |
|
 |
cyberhill
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Апр 2008, 10:30 |
|
 |
Специалист |
 |
|
|
Колко ще ми струва пълен демонтаж на климатика на Делта 1.9ТД , говоря за всичко без конзолата.
Да вдигнем малко темата , ама на обратно (демонтаж )
|
|
 |
|
 |
EsSkeI
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Апр 2008, 11:24 |
|
Регистриран на: 11 Ное 2007, 23:31 Мнения: 939 Местоположение: София
Кара: Lancia
|
cyberhill написа: Колко ще ми струва пълен демонтаж на климатика на Делта 1.9ТД , говоря за всичко без конзолата. Да вдигнем малко темата , ама на обратно (демонтаж ) 
Какъв е смисала да си махаш климатика? Хората искат да слагат ти пък на обратно искаш да го махаш. Не те разбирам.
_________________ МАНИЯК НА ТЕМА ЛАНЧИЯ И СЪЩО НА ИТАЛИЯНСКИТЕ КОЛИ!!!
Lancia Kappa 2.0i 20v 155hp '98 - бивша Lancia Lybra 2.4JTD 150hp '03 Renault Clio 1.4i ENERGY 75hp. '99
|
|
 |
|
 |
cyberhill
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Апр 2008, 11:41 |
|
 |
Специалист |
 |
|
|
Не работи в момента , а продавам колата. На цеан като за без клима .
Един приятел ме навива да сме го сложили на Ауди 80.
Той си поема разходите съответно.
|
|
 |
|
 |
|