www.lancia-bg.com
https://lancia-bg.com/forum/

ПОМОЩ ЗА ФЕДРА
https://lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=37374
Страница 1 от 1

Автор:  chavo9 [ 30 Апр 2016, 09:50 ]
Заглавие:  ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Колеги имам проблем с федрата! Изписва ми на дисплея РЕЖИМ ЗА ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ и няма сила която да я запали. Някой има ли представа как се излиза от този режим. Освен това много интересно от дистанционното заключвам и огледалата се прибират, а от бутоните в купето не работят нито огледала нито прозорци както и радиото не свири!

Автор:  debilite [ 01 Дек 2016, 19:14 ]
Заглавие:  Re: ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Здравей колега, един глупав въпрос, пробвахте ли да сложите друг акумулатор? При мен този режим се включва когато дълго слушам музика без да съм запалил колата. Явно следи волтажа на акумулатора или нещо такова. При мен преди да сменя акумулатора имах подобен проблем само че със стъклата. Не искаше от копчетата да ми ги вдига но като заключва с дистанционното се вдигаха. Смених акумулатора и всичко си дойде на мястото :-)

Автор:  Михаил Бельов [ 01 Дек 2016, 21:43 ]
Заглавие:  Re: ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Това е режим, който отчита заряда на акумулатора и последният необходим ампераж за запалване на двигателя. В зависимост от тези показатели, времето за влизане на автомобила в този режим е различно.
Когато купих моята Федра забелязах,че трудно върти стартера и реших,че акумулатора вероятно е стар и изтощен, но като го проверих показа, че не е толкова зле. Колата влизаше в режим за пестене на енергия след 5 минути слушане на радио. Осъмних се,че може би стартера създава проблеми. Свалих го и го разглобих. Оказа се, че втулките бяха много разбити (особено предната) и ротора беше стъргал по статора. Смених ги, почистих стартера и го гресирах, след което го поставих на колата. Ефекта беше поразителен, стартера въртеше като луд. Времето за влизане в предпазния енергиен режим се увеличи драстично. Компютъра на автомобила вече отчиташе, че за запалването на двигателя му е необходимо по-малко ток.
В твоя случай колега предполагам, че имаш проблем с акумулатора.
Сменете го с друг, но за да направите това оставете 10 минути преди и след смяната, автомобила да бъде в покой и нищо по него да не се включва. Едва след това пробвайте да го запалите.
Най вероятно след смяната, ще се наложи обучение на стъклата, огледалата и т.н.

Успех!

Автор:  zigmond_lancia [ 15 Юни 2019, 07:58 ]
Заглавие:  Re: ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Здравейте, за да не пускам нова тема реших да ползвам на колегата. Та на въпроса: Има ли вариант страничната врата да се заключи по някакъв начин и да не може да се отвори. Беше скъсано едното жило смених целият механизъм и неще. Нито ръчно нито електрически. Бушона е здрав като натисна бутона модула писука, но нищо не се случва. Замерих няма захранване към моторчето. Отворих и модула видимо всичко е наред, има по две релета за всяка страна и се чудя дали е възможно някое да е дало фира когато се е скъсало жилото.

Автор:  debilite [ 15 Юни 2019, 08:47 ]
Заглавие:  Re: ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Здравей колега. Къде си мерил за напрежение? На страничната врата има едни контактори където може да ти дава проблем. Провери първо от страната на колонката дали имаш напрежение и после на затворена врата. Даже може да го свалиш контактора на колонката и да мериш от вътрешната страна.

Автор:  zigmond_lancia [ 15 Юни 2019, 09:03 ]
Заглавие:  Re: ПОМОЩ ЗА ФЕДРА

Замерих на куплонга който е за моторчето с двата кабела. На лявата врата като натисна бутона идва напрежение, а на дясната не. Незнам защо, но не мога да отворя вратата за да стигна до контактите.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 3 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/